Nieuws

5 mei 2023

Padel Mate Club: de ideale plek voor padel voor kinderen!

Een groepsfoto van kinderen die hebben meegedaan aan een padeltoernooi bij Padel Mate Club in Amstelveen

Dames en heren, jongens en meisjes, MATES, welkom bij Padel Mate Club! Dé ultieme plek voor kinderen die aan de slag willen gaan met (de basis van) padel. Steeds meer kinderen krijgen belangstelling voor padel. En terecht! Padel is de snelstgroeiende sport van Nederland. De reden van de groei spreekt voor zichzelf, het is simpelweg super leuk. Wist je dat padel ook voor kinderen een ideale sport is? Laten we in dit blog eens inzoomen op alle voordelen van padel voor kinderen! 

Waarom padel voor kinderen? 

Kinderen moeten elke dag minstens 1 uur intensief bewegen. Dat adviseert de Rijksoverheid. Hoe vaker je kind beweegt, hoe fitter hij of zij zich voelt. Sporten is gezond en dus is het raadzaam om ook jouw kind op jonge leeftijd te laten sporten. Menig ouder staat vervolgens voor het dilemma, welke sport moet je kiezen voor je zoon of dochter? Hockey, voetbal of tennis; het gros van de jeugd kiest voor een standaardsport. Padel mag hierbij echter niet vergeten worden. 

Padel kan al namelijk ook al gespeeld worden vanaf hele vroege leeftijd: 4 jaar. De sport is makkelijk te leren, waardoor kinderen snel kunnen meespelen. Eenmaal onder de knie, dan zal jouw zoon of dochter een leuk potje spelen en vooral veel plezier beleven. Beloofd! Bovendien is padel een geweldige sport voor het verbeteren van de motoriek en coördinatie van je kind. En door het dubbelspel leren kinderen meteen hoe het is om deel te nemen aan een teamsport. 

Onze padellessen voor kinderen 

In Argentinië en Spanje groeien kinderen al jaren op met de racketsport padel. In deze landen liggen de trainingen dan ook op het hoogste niveau. Het aanbod voor padellessen in Nederland begint zich langzamerhand ook te ontwikkelen tot serieuze business. En daar groeien wij uiteraard in mee. Padel Mate Club biedt ook padellessen aan voor kinderen van alle niveaus én leeftijden. 

Onze padellessen worden gegeven door professionele trainers. Zij zijn, net als wij, bezeten van padel.  Zij staan te popelen om jouw zoon of dochter padelskills bij te brengen.  Naast de kwalitatief goede padeltrainingen draait het bij ons ook om plezier. Kids happy, wij happy. Padel doe je namelijk niet voor even, maar voor je hele leven. 

Meld je zoon of dochter hier aan voor één van onze kidsproof padellessen! 

Vergeet niet… Het is van belang dat het padelracket met jouw kind meegroeit. Wees jezelf er dus van bewust dat jouw zoon of dochter – vooral als hij of zij nog jong is – snel groeit. Als gevolg hiervan zal jouw kind vaker een nieuw padelracket nodig hebben. 

Erachter komen of padel iets voor jouw kind is? 

Hoe weet je of padel een sport voor jouw kind is? Heel simpel. Door het te spelen! Je zult zien dat je zoon of dochter snel verslaafd raakt aan deze uitdagende racketsport. Heeft jouw kind nog nooit padel gespeeld? Of wil jouw kind de sport gewoon een keertje uit proberen? Doe dan een keer mee met een proefles! Zo kan jouw kind eerst kijken of padel iets voor hem of haar is. Onze padeltrainers vertellen jouw zoon of dochter dan alles over padel en zullen laten zien hoe leuk de sport is. 

Naast de padeltrainingen kan je kind ook deelnemen aan padelwedstrijden en toernooien. Zo kan je kind spelenderwijs kennis maken met competitie-elementen. Op deze pagina staat beschreven wanneer wij padeltoernooien voor kinderen organiseren. Houd deze dus goed in de gaten! 

Voordelen padel voor kinderen op een rij!

Eerlijk is eerlijk. Zodra je kind eenmaal een sport gaat beoefenen wordt er van ouders ook inzet verwacht. Je kunt hierbij denken aan het rijden naar uitwedstrijden, sponsoren of fungeren als scheidsrechter. Kiest jouw kind voor padel als sport? Dan mag je als ouder geregeld aan de rand van de padelbaan begeven. Hoewel dit gegeven al een groot voordeel an sich betreft, heeft padel voor kinderen nog meer noemenswaardige voordelen: 

  • Padel is een teamsport. Zo leert je kind samenwerken en omgaan met zowel winst als verlies. 
  • Emoties beheersen en omgaan met druk. Padel is een breinbreker, de ultieme boost voor de mentale weerbaarheid van je kind. 
  • Tijdens een potje padel worden alle spiergroepen getraind. Zo vergroot deze racketsport de spierkracht van je kind. 
  • De ontwikkeling van een beter gezichtsvermogen van je kind. De ogen van je kind zullen keer op keer uitgedaagd worden van de route van de padelbal. 
  • Je kind gaat door padel te spelen meer sociale relaties aan. Zo is padel voor kinderen een uitstekende sociale uitlaatklep voor jonge sporters. 
  • Padel voor kinderen is een spel met relatief lage kosten. Zo zijn de huurprijzen voor een baan (met 4 spelers) lager dan bij tennis (2 spelers). 

Uitstekende conditie, sterke longen, een goed figuur. De voordelen van padel voor kinderen zijn eigenlijk oneindig. Daar krijgt je kind toch zin van om te padellen? Meld je kind daarom vandaag nog aan voor een proefles! 

Padel voor de jeugd bij Padel Mate Club

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen biedt Padel Mate Club een perfecte accommodatie voor padel voor kinderen. Onze padelbanen zijn van de hoogste kwaliteit en wij zetten alles op alles om padel toegankelijk te maken voor kinderen, ongeacht leeftijd. Denk je dat padel de sport is voor jouw zoon of dochter? Leuk! Nu alleen er nog voor zorgen dat jouw kind snel de eerste padelmoves kan gaan maken. Komen jullie samen een keertje langs bij Padel Mate Club? 

Psst… Wij heben ook een kantine waar ouders én kids kunnen genieten van een hapje en drankje na de padelles! 

Lees meer berichten

Nationale Sportweek In Amstelveen

Ontdek wat sport met jou doet tijdens de Nationale sportweek in Amstelveen!

Save the date! Aankomende 16 t/m 25 september is het zover: dan zal de achttiende editie van de NOCNSF Nationale Sportweek 2022 van start gaan. NOC NSF en AmstelveenSport zullen hierbij hun krachten bundelen.

Padel mate club

Grutterij 1,
1185 ZT Amstelveen

OPENINGSTIJDEN

Maandag 00:00 – 23:59
Dinsdag 00:00 – 23:59
Woensdag 00:00 – 23:59
Donderdag 00:00 – 23:59
Vrijdag 00:00 – 23:59
Zaterdag 00:00 – 23:59
Zondag 00:00 – 23:59

CONTACT

Telefoon 023 510 0970​
Email info@padelmateclub.nl